Τα οφέλη της ρετινόλης για ένα υγιές δέρμα | Nacomi next Level

Είναι δύσκολο να αγνοήσεις ένα συστατικό που το επαινούν εξίσου οι δερματολόγοι, οι ειδικοί στη φροντίδα του δέρματος και οι bloggers.

Τι είναι η ρετινόλη;

Για να το πούμε απλά, η Ρετινόλη είναι μια μορφή της Βιταμίνης Α η οποία όταν μετατρέπεται σε ρετινοϊκό οξύ είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος όπως και για την ανάπτυξη των οστών. Επομένως, η ρετινόλη είναι απίστευτα χρήσιμη!

Γιατί χρησιμοποιούμε Ρετινόλη και Ρετινοειδή στις θεραπείες κατά της ακμής;

Η Βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την υγεία του δέρματος και ένα σούπερ συστατικό για την αντιμετώπιση μιας σειράς δερματικών προβλημάτων.

Ένας από τους τρόπους που η Βιταμίνη Α μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν δέρμα με τάση ακμής είναι απολεπίζοντας το δέρμα και βοηθώντας το να δείχνει λείο.

Επίσης, η πανίσχυρη αυτή βιταμίνη επανορθώνει τις κυτταρικές δομές, περιορίζει την παραγωγή σμήγματος και μειώνει σημάδια και δυσχρωμίες.

Αποκαθιστώντας τον φραγμό και το πάχος της επιδερμίδας, η Βιταμίνη Α προστατεύει επιπλέον το δέρμα μας από μελλοντικά προβλήματα. Τα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ελαττωθούν τα σπυράκια μεταβάλλοντας τη χημεία των ελαίων στο δέρμα και εμποδίζοντας το πυκνό σμήγμα να εγκλωβιστεί στους πόρους.

Χωρίς το σμήγμα να φράζει τους πόρους, τα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν σπυράκια. Η κερατολυτική δράση της ρετινόλης την κάνει ιδανική για τη θεραπεία του δέρματος με τάση ακμής.

Τα κερατολυτικά συστατικά λειτουργούν σαν απολεπιστικά απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που παραμένουν στους φραγμένους πόρους και προκαλούν σπυράκια.

Εξαιτίας της ιδιότητάς της να διευκολύνει την κυτταρική επικοινωνία, η ρετινόλη μπορεί επίσης να βελτιώσει τη λειτουργία και το μέγεθος των πόρων μαθαίνοντας τα κύτταρα πώς να δρουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι πόροι να δείχνουν μικρότεροι και τα νέα σπυράκια να πάψουν να σχηματίζονται.

 

5 κανόνες για σωστή και ασφαλή χρήση της ρετινόλης

Κανόνας #1 |  Ξεκινήστε με μικρή συγκέντρωση

Το ποσοστό περιεκτικότητας ρετινόλης, καθώς και η σύσταση ενός προϊόντος χαρίζουν διαφορετικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα. Για παράδειγμα, ένα serum με ρετινόλη είναι πολύ πιο ισχυρό από μία κρέμα.

Για beginners συστήνεται η χρήση ενός προϊόντος με μόλις 0.25% ρετινόλη μία φορά την εβδομάδα, έτσι ώστε η επιδερμίδα να αρχίζει σιγά σιγά να τη συνηθίζει και να αποφευχθούν τυχόν ακραίες αντιδράσεις, όπως ερεθισμοί και ερυθρότητα. Σε συνδυασμό με το serum προτείνεται και η χρήση του Nacomi calm me down Spray acid neutralizer για να καταπραΰνει και να εξουδετερώσει την έντονη δράση των οξέων μειώνοντας την ερυθρότητα και την αίσθηση καψίματος.

Κανόνας #2  | Αναζητήστε την κατάλληλη συσκευασία

Σύμφωνα με την celebrity aesthetician Renee Rouleau, είναι απαραίτητο τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη να βρίσκονται σε σκουρόχρωμες, μη διαφανείς συσκευασίες. Έτσι θα παραμένουν ασφαλή για χρήση και αποτελεσματικά, καθώς δεν θα επηρεάζεται από το φως. Εξίσου σημαντικό είναι να μην τα αφήνετε στο αυτοκίνητο ή το μπάνιο, σημεία που τυπικά θερμαίνονται αρκετά και μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της ρετινόλης.  

Γι’ αυτό και η ρετινόλη της Νacomi next level βρίσκεται σε μη διαφανή airless συσκευασία.

Κανόνας #3  |  Αποφύγετε την υπερβολική απολέπιση

Η υπερβολική απολέπιση δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση. Ειδικά όμως αν χρησιμοποιείτε ρετινόλη, κινδυνεύετε να προκαλέσετε ευαισθησία και ερεθισμούς στην επιδερμίδα. Αυτός είναι ο λόγος που καλό είναι να αποφεύγεται ο συνδυασμός της με AHA και BHA, όπως το γλυκολικό  και το σαλικυλικό οξύ. 

Κανόνας #4  |  Χρησιμοποιήστε τη το βράδυ

Ο γενικός κανόνας λέει πως θα πρέπει να αποτελεί μέρος της βραδινής skincare ρουτίνας, καθώς πρόκειται για ένα φωτοευαίσθητο συστατικό που εξουδετερώνεται από τον ήλιο και τον αέρα. Καίρια θεωρείται επίσης η χρήση αντηλιακού το πρωί για την προστασία της επιδερμίδας. Προτείνουμε από την ίδια σειρά Nacomi next level Spf50 basic που συνδυάζει ενυδάτωση και προστασία μαζί.

Κανόνας #5  | Αποφύγετε το συνδυασμό με βιταμίνη C

Εάν στόχος σας είναι η απάλυνση των σημαδιών της ακμής και της υπερμελάγχρωσης, ίσως πιστεύετε πως η ρετινόλη και η βιταμίνη C να συνθέτουν το τέλειο brightening mix. Λάθος. Αυτός είναι ο λόγος που συστήνεται η χρήση τους σε διαφορετικούς χρόνους, η μία το πρωί και η άλλη το βράδυ.

 

Νέες αφίξεις